1. Βιωματικό σεμινάριο σε σκάφος

Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο σε Σκάφος

Αυτό το πρωτοποριακό εργαστήριο προσφέρει μια ιδανική ευκαιρία κατάρτισης για στελέχη επιχειρήσεων, για την προώθηση του πνεύματος ομαδικής εργασίας και τις διαπροσωπικές δεξιότητες επικοινωνίας σε συνδυασμό με τη χαρά της ιστιοπλοΐας με αγωνιστικό γιοτ 40 ποδών, υψηλής απόδοσης.

Κατά τη διάρκεια του προτεινόμενου διήμερου πρόγραμματος μέχρι και 8 στελέχη, που κατατάσσονται σε 2 ομάδες, κάθε μία διαχειριζόμενη εναλλάξ από τον κυβερνήτη / εκπαιδευτή, θα πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες εργασίες για να πλεύσει, πλοήγησει και πραγματοποιήσει ελιγμούς αυτό το 8 τόνων γιοτ, υπό πλήρη ιστιοφορία. Όλοι οι συμμετέχοντες θα εντρυφύσουν στις περιπλοκές της διαχείρισης των πανιών, στο τριμάρισμα και τη βελτιστοποίηση της ιστιοπλοΐας, ενώ θα επιδοθούν στην διερεύνηση των παραμέτρων της ομαδικής εργασίας, την επικοινωνία, την ηγεσία και τη συνεργασία.

Οι ομάδες θα εναλλάσσονται μεταξύ της ιστιοπλοΐας του NEXUS και της παρατήρης της άλλης ομάδας να εκτελεί τα ίδια καθήκοντα. Αργότερα, κατά την απολογιστική συνάντηση / εργαστήριο υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, οι ομάδες και τα άτομα θα εκφράσουν τις αξιολογήσεις τους, κερδίζοντας έτσι πολύτιμη πρακτική στο δύσκολο έργο της προσφοράς και τη λήψης εποικοδομητικού feedback.

Skipper του παρόντος πλήρως εξοπλισμένου σκάφους (που κατασκευάστηκε από την X-Yachts της Δανίας) είναι ο Απόστολος Καλπάκας, έμπειρος skipper αγώνων. Είναι επίσης εκπαιδευτής στελεχών υψηλών προσόντων.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Ενημέρωση: Λίγες ημέρες πριν από την αναχώρηση των συμμετεχόντων πραγματοποιείται συνάντηση με τον εκπαιδευτή στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας για μια σύντομη περιγραφή των στόχων, τον μηχανισμό και τις τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος. Διάρκεια περίπου μία ώρα.

Ημέρα 1, 08.30 π.μ.: συνάντηση στο γιοτ στον NAOB (Βούλα) την ημέρα της αναχώρησης: Μια ώρα για τον προσανατολισμό και την προετοιμασία για αναχώρηση.

Αναχώρηση: για την Αίγινα ή Πόρο ή Επίδαυρο, δηλαδή 3-5 ώρες σε πλεύση, κατά την οποία οι δύο ομάδες θα αναπτύξουν σχέδια δράσης, λάβουν αποφάσεις και συμμετέχουν στον πραγματικό χειρισμό του σκάφους. Ο καπετάνιος θα παρεμβαίνει μόνο στις περιπτώσεις που προκύπτουν θέματα ασφάλειας. Ωστόσο, ανά πάσα στιγμή παραμένει στη διάθεση για διαβούλευση και διευκρινίσεις.

‘Αφιξη στον προορισμό: ελλιμενισμός του σκάφους και check-in στο ξενοδοχείο. Εναλλακτικά, διανυκτέρευση επί του σκάφους, ως μέρος της δραστηριότητας Team Building, στις κουκέτες του γιοτ με υπνόσακους.

Απόγευμα απολογιστική συνάντηση/ εργαστήριο: η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Διάρκεια 2-3 ώρες. Περιλαμβάνει αξιολόγηση της ομαδικής εργασίας καθώς και επιπλέον αναφορές σχετικά με τις έννοιες της επικοινωνίας.
Ομαδικό δείπνο σε ταβέρνα.

Ημέρα 2, 10.00 π.μ.: αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής. Οι ομάδες και πάλι αναλαμβάνουν εκ περιτροπής τον χειρισμό του σκάφους σε συνδυασμό με την εφαρμογή των προτάσεων για βελτιώσεις και τα συμπεράσματα που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνάντησης.

Μεσημεριανό μπάνιο και stop-over για γεύμα : αγκυροβόλιο στο νησί Μονή ή στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας ή στο νησάκι Δωρούσσα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Ο εκπαιδευτής θα δώσει έμφαση και θα διευκολύνει μια ανεπίσημη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Ο στόχος είναι να βεβαιωθεί ότι όλοι αισθάνονται καλά εντός του πλαισίου της ενίσχυσης της ομάδας και της ομαδικής εργασίας.

15.00 μ.μ.: σηκώνουμε άγκυρα για επιστροφή στον NAOB

19.00 μ.μ.: ελλιμενισμός του σκάφους πίσω στο μόνιμο αγκυροβόλιο της και νοικοκύρεμα με τον ναυτικό τρόπο.

Ερωτηματολόγιο Feedback: πριν από την αναχώρηση κάθε συμμετέχων συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο θα υποβληθεί στην εταιρεία για αξιολόγηση.

Debriefing με Διοίκηση Προσωπικού σχετικά με τα αποτελέσματα της εκδήλωσης καθώς και εκπόνηση αναφοράς για τυχόν ευρήματα που μπορεί να απαιτούν την προσοχή του τμήματος.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: κάθε δύο διαδοχικές ημέρες μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου, με την επιφύλαξη των καιρικών συνθηκών και τη διαθεσιμότητα των σκαφών και των εκπαιδευτών.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ: το συνολικό κόστος για το σύνολο προγράμματος είναι € 5.000,00

Περιλαμβάνει:

 • υπηρεσίες εκπαίδευσης,
 • όλα τα απαραίτητα πριν από τις συναντήσεις για το σχεδιασμό του προγράμματος και η τελική συνάντηση για τον απολογισμό και την αξιολόγηση,
 • ναύλωση του πλοίου και την τροφοδότηση με νερό, καύσιμα

Δεν περιλαμβάνει

 • χρεώσεις του ξενοδοχείου,
 • συμπληρωματική ασφάλιση,
 • γεύματα en route και δείπνο σε ταβέρνα για τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές,
 • ΦΠΑ

2. Solution Focused Teams

Solution Focused Teams: Facilitating Team Action & Change

It is not training, it is not outdoor activities, it is not coaching, it is solution focused teams!

A unique combination to help YOUR TEAM accelerate change SMOOTHLY, conceived and realized by professional coaches-facilitators!

What does it do to your team?

 • It puts the team in a program where members face each other, interact, think & CREATE QUICKER PROGRESS
 • It gives the team AMPLE OPPORTUNITY for focused interactions, discussions, thinking, communication
 • It offers A TECHNIQUE for working on team’s solutions and next steps
 • It involves EVERYONE, including the leader
 • It offers the OBJECTIVE VIEW of the external coaches/facilitators , in service of the team.

What is the CONTENT it deals with?

In 3 simultaneous dimensions

 • Individual Team member: Self-awareness, Commitment & accountability, Assertiveness, Out of the Box thinking & other relevant topics
 • Team members in relation: Open feedback, Giving Clear Messages, Toning up our Listening skills
 • The Team as a whole: Visualizing the Future & how we want to work, Discovering Team Strengths, agreeing on Rules, Thinking up of Solutions & Goals, following an action plan & committing to it.

Why is it innovative?

 • Because it is REAL: a platform for real feelings, impressions, thoughts and solutions (no politics, no faking if you want a result)
 • Because it brings TEAM STRENGTHS to THE SURFACE (does not try to “fix” things)
 • Because it is FUN, despite the seriousness of its goals

When is it suitable?

 • When teams are NEW: because of a merge, a new leader, new team members, a new situation.
 • When teams want to make a FRESH START!

What are the Deliverables expected?

 • Focus Group: setting the baseline & reporting to the leader on STARTING POINT
 • 2-day Solution Focused Team workshop: full of real interaction, tools & team games to START THE ACTION
 • Team Check-in: TO SHARE PROGRESS and put down next steps after 2-3 months
 • Coaching the leader & individual team members: TO SUPPORT each one through change