Το The Wall οργανώνει την πρώτη σας διάσχιση.

Η μέρα μας ξεκινάει αφήνοντας κάποια αυτοκίνητα στον Αγ. Στέφανο (ανάλογα τα άτομα) όπου θα τα χρησιμοποιήσουμε στην επιστροφή. Στη συνέχεια και αφού μεταβούμε στην Πάρνηθα, ξεκινάμε την ανάβασή μας από το κλασικό μονοπάτι της Χούνης δεξιά από το Τελεφερίκ ανηφορίζοντας μέσα από το πυκνό δάσος του φαραγγιού της Χούνης. Η ανηφορική πορεία μας οδηγεί στο καταφύγιο Μπάφι σε 1:30 – 2 ώρες όπου μπορούμε να κάνουμε στάση για καφέ. Από το Μπάφι ακολουθούμε το μονοπάτι που περνά ανάμεσα από τις 2 ψηλότερες κορυφές της Πάρνηθας όπου και είναι το τελευταίο ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής μας (διάρκεια ανηφορικής πορείας 30 λεπτά). Στη συνέχεια κατηφορίζουμε προς τη Μόλα, όπου είναι και το τελευταίο σημείο που φτάνει ο δρόμος και αφού κάνουμε στάση στο εκκλησάκι το Αγ. Πέτρου για ξεκούραση και ενυδάτωση, συνεχίζουμε την πορεία μας βόρια. Για την υπόλοιπη διαδρομή, περπατάμε κατηφορικά μέσα στο πιο παρθένο κομμάτι του βουνού, με το τοπίο να αλλάζει, από πυκνό δάσος ελάτης και μαυρόπευκου, σε χαμηλή βλάστηση, και σε υγροτόπους με ρυάκια και πλατάνια. Το μονοπάτι μας θα καταλήξει  μετά από 3 ώρες στον οικισμό Σφενδάλη, απ’όπου και θα επιβιβαστούμε στο  τραίνο που έρχεται από Χαλκίδα για την επιστροφή στον Αγ. Στέφανο.

trekking1

Λεπτομέρειες

Μονοπάτι: Χούνη, Μπάφι, Μόλα, Σφενδάλη.

Ώρες πεζοπορίας: 5-6.

Τιμή/ άτομο: 10€

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 5 άτομα

Περιλαμβάνεται:
Έμπειρος/οι Συνοδός/οι αντίστοιχα των ατόμων

Δηλώσεις συμμετοχής:
Δηλώστε συμμετοχή στο 210 6030093 ή στείλτε email στο info@thewall.gr ώστε να κάνετε κράτηση θέσης.

Περισσότερα

Εμπειρία/Φυσική κατάσταση:
Στοιχειώδη εμπειρία και φυσική κατάσταση. Επειδή οι περισσότερες ώρες πεζοπορίας είναι σε ελαφρά κατηφορική κλήση, το μονοπάτι είναι ιδανικό για πεζοπόρους που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία ή τέλεια φυσική κατάσταση

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας:
Άνετα ρούχα (shorts ή φόρμα), καπέλο, αντηλιακό, παγούρι,  κολατσιό, μικρό σακίδιο, fleece,  αντιανεμικό-αδιάβροχο, πεζοπορικά παπούτσια. Χρήματα για τις διαδρομή του τραίνου και για φαγητό σε καταφύγιο.

Μετακινήσεις:
Η μετάβαση στην περιοχή της δραστηριότητας γίνεται με δικό σας μέσο ή κατόπιν συνεννοήσεως ομαδικά. (Θα κανονιστεί σημείο συνάντησης πριν την ημέρα της δραστηριότητας)