Λίγα λόγια για την αναρρίχηση

Η αναρρίχηση είναι ένα sport που γεννήθηκε μέσα από την ορειβασία στις αρχές του 20ου αιώνα, την τελευταία 30ετία ωστόσο έχει διαχωριστεί πλήρως και πλέον αποτελεί ένα ξεχωριστό και παράλληλα πολύ ενδιαφέρον άθλημα με πολλές διαφορετικές εκφράσεις. Υπάρχει η sport και η trad (παραδοσιακή) αναρρίχηση βράχου, το bouldering (σε χαμηλά βράχια), το deep water solo (σε βράχια πάνω από βαθιά νερά) αλλά και η αναρρίχηση σε τεχνητούς τοίχους σε κλειστά γυμναστήρια.

Μάλιστα με την εξέλιξη του sport και της τεχνολογίας η αναρρίχηση έγινε ιδιαίτερα ασφαλής με αποτέλεσμα τα βράχια και τα γυμναστήρια να γεμίζουν από εκατοντάδες άτομα, που απολαμβάνουν αυτό το σύγχρονο άθλημα βελτιώνοντας παράλληλα τη σωματική τους υγεία. Η αναρρίχηση πλέον είναι και Ολυμπιακό άθλημα με πρώτη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2020!! Αποτελεί ένα πολυσύνθετο sport το οποίο μπορεί να είναι χόμπι, μέσο εκγύμνασης αλλά και ένας καλός τρόπος εκτόνωσης. Δοκιμάστε το!!

climbing_training

Personal training

Η αναρρίχηση αποτελεί ένα πολυσύνθετό και τεχνικό άθλημα. Στον χώρο μας μπορείτε να βρείτε κύκλους μαθημάτων για αρχάριους αλλά και προχωρημένους αναρριχητές.

Στους 2 κύκλους αρχαρίων ο αναρριχητής διδάσκεται όλη τη βασική τεχνική που θα χρειαστεί κάποιος στην αναρρίχηση του στην πίστα ή στα βράχια:
Τεχνική θετικού, κάθετου, αρνητικού, διέδρων καθώς και άλλων πιο σύνθετων τεχνικών όπως η χρήση φτέρνας, hook και πολλά άλλα .

Επίσης διδάσκεται τις βασικές αρχές ασφάλειας προκειμένου να μπορεί να σκαρφαλώνει στην πίστα με απόλυτη ασφάλεια.

Οι κύκλοι personal training είναι 2 των 10 μαθημάτων, τα μαθήματα γίνονται κατόπιν ραντεβού και είναι προσωπικά. Στην τιμή των μαθημάτων περιλαμβάνεται όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός καθώς και η ημερήσια είσοδος για τη μέρα του μαθήματος.

Group training

Τα Group trainings αφορούν ενήλικες ή εφήβους που έχουν γνώση της βασικής τεχνικής και θέλουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και την τεχνική τους. Απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα αναρριχητών και περιλαμβάνουν προσωποποιημένο πρόγραμμα προπόνησης για τις μέρες που πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε αθλητή.