Πεζοπορίας

pezop

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

  • ΠΑΡΝΗΘΑ
  • ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ

Θρακομακεδόνες-Φλαμπούρι-Χούνη

Όμορφο μονοπάτι που κινείται στην καταπράσινη ανατολική πλαγιά , αριστερά από την πέτρα Βαρυμπόμπης..ελίσσεται σε πυκνή βλάστηση παίρνοντας ύψος γλυκά, πριν βγεί σε ωραίο πλάτωμα με ξέφωτα και έλατα…σε λίγο φτάνεις στο καταφύγιο του Φλαμπουρίου στα 1100 μέτρα (1,5 ώρα)..από εκεί παίρνοντας μια όμορφη ράχη με θέα στην Δίρφη και την Ανατολική Αττική, βρίσκεις το όμορφο μονοπάτι που κατηφορίζει στο φαράγγι της Χούνης. Το τοπίο τώρα γίνεται τραχύ, πυκνά δασωμένο με  έλατα και κατηφορίζει ως την ρεματιά, η οποία δίνει ένα άλλο τόνο στο τοπίο. Η συνέχεια είναι γαλήνια και συνεχώς κατηφορική, ενώ στα ξέφωτα έχεις πάντα μια επιβλητική άποψη των άγριων ορθοπλαγιών του Φλαμπουρίου στα Ανατολικά. Τα πεύκα διαδέχονται τα έλατα και σύντομα το μονοπάτι ολοκληρώνεται στα πρώτα σπίτια των Θρακομακεδόνων..δίπλα στο αναρριχητικό πεδίο της Χούνης (2 ώρες ) σύνολο 3,5 με 4 ώρες2. Κιθαιρώνας

Καταφύγιο- Κορυφή 1409-Καταφύγιο

Από το καταφύγιο του ΕΟΣ Ελευσίνας στα 1100 μέτρα, μπαίνουμε στο πυκνό ελατόδασος με σκοπό να προσεγγίσουμε την χαρακτηριστική και αέρινη ράχη που με δυτική κατεύθυνση μας οδηγεί στην κορυφή…το ελατόδασος συνεχώς μας προσφέρει δυνατότητες να θαυμάσουμε την θέα και στις δύο πλευρές της Αττικής μέσα από τα μικρά και τακτοποιημένα ξέφωτα, σύντομα τα δέντρα αραιώνουν και η ράχη γίνεται πιο εντυπωσιακή και η θέα αεροπλανική. Το μάτι μας μπορεί να τραβήξει ως πέρα στις κορυφές του Παρνασσού και του Ελικώνα, στα δυτικά…ενώ νότια κάτω από τα πόδια μας ατενίζουμε το γαλάζιο του Κορινθιακού, μια θαυμαστή αντίθεση που χρωματίζει την πορεία μας και κρατά ψηλά το ενδιαφέρον…η ράχη τώρα γίνεται πιο έντονη δίνοντας και μια αλπική αίσθηση, πριν ολοκληρωθεί στην κορυφή (1409 μ). Η θέα  προς όλες τις κατευθύνσεις είναι ανεμπόδιστη…η επιστροφή ακολουθεί τώρα τον ασφαλτόδρωμο που νωχελικά μας ξαναφέρνει στον όμορφο φυσικό εξώστη που φωλιάζει το καταφύγιο με θέα τα Βίλλια. ( 2 ώρες μέχρι κορυφή- 1 ώρα επιστροφή)

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας:

Άνετα ρούχα (κολάν ή φόρμα), καπέλο, αντηλιακό, παγούρι,  κολατσιό, μικρό σακίδιο, Else, αδιάβροχο, πεζοπορικά παπούτσια.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Ψυχική και σωματική υγεία, καλή φυσική κατάσταση.
Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία.

Μετακινήσεις:

Η μετάβαση στην περιοχή της δραστηριότητας γίνεται με δικό σας μέσο ή κατόπιν συνεννοήσεως ομαδικά. (Θα κανονιστεί σημείο συνάντησης πριν την ημέρα της δραστηριότητας)

Τιμή/ άτομο: 15€

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 4 άτομα


Περιλαμβάνεται:

Συνοδός

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δηλώστε συμμετοχή στο 210 6030093 ή στείλτε email στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να κάνετε κράτηση θέσης.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

volley

 

akrovatika-leftn

akrovatika-leftn

yoga-zumba 01

yoga-zumba 02


Πρωτότυπα Παιδικά Πάρτι με Ομαδικές & Ατομικές Δραστηριότητες

Οργανώνουμε παιδικά πάρτι με δραστηριότητες που παρακινούν την φαντασία, την εφευρετικότητα και την πρωτοβουλία των παιδιών.

party

 summer-camp-new

kids-2

dorokarta

rope-course-game

go-karts-thewall