Εκδηλώσεις teambuilding - παρακίνησης

Ιδέες Εκδηλώσεων

Ομαδικές Δραστηριότητες

Tα ομαδικά παιχνίδια είναι απλά . . . παιχνίδια για ομάδες. Έξυπνα προγράμματα με προκλητικούς αλλά εφικτούς στόχους ψυχαγωγούν, χαλαρώνουν  και ανανεώνουν τους καλεσμένους σας. Οι δραστηριότητες, οι δοκιμασίες και τα παιχνίδια απαιτούν μόνο κέφι για δράση, καλή διάθεση και πολλή εφευρετικότητα. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τα προφίλ συμμετεχόντων.

Τα προγράμματα αυτά είναι σχεδιασμένα για να ψυχαγωγούν, να ενδυναμώνουν, να ανανεώνουν, να χαλαρώνουν και να κοινωνικοποιούν ανθρώπους απασχολώντας τους σε κλασσικές ομαδικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς/ εσωτερικούς χώρους. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν παιχνίδια κοινωνικοποίησης, ομαδικής πρωτοβουλίας και προγράμματα πρόκλησης και παρουσιάζονται σαν μέρος ενός σεναρίου με σαφή βήματα που οδηγούν σε μία αποστολή πρόκληση που όμως είναι εφικτή. Εργαζόμαστε με συγκεκριμένα σενάρια των οποίων την μορφή προσαρμόζουμε για να ταιριάζει κάθε φορά με το εκάστοτε προφίλ σας.

Τα σενάρια ενδεικτικά:

  •  Blitz- Μάχη Αστραπή

Το BLITZ, συντομογραφία του “Outdoor Laser Tag”, είναι ο εύχρηστος και φιλικός για το περιβάλλον διάδοχος του paintball. Χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό, χωρίς μπογιές και χρώματα στα ρούχα και τον χώρο, το blitz απαιτεί, όπως και το paintball, ομαδικό πνεύμα και στρατηγική και δημιουργεί τον ίδιο ενθουσιασμό όταν εκτελεστεί η αποστολή. Το όπλο στο BLITZ εκπέμπει υπέρυθρες ακτίνες (ανάλογες με αυτές του τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης), γεγονός που κάνει το παιχνίδι ασφαλές και ιδανικό για εξωτερικό ή  εσωτερικό χώρο. Μπορούμε να παίξουμε διάφορα παιχνίδια, βασισμένα σε σενάρια ελεγχόμενα από κεντρικό υπολογιστή, γεγονός που αποκλείει λάθη και κλεψιές!!
 

  • Τα Νέα των Οκτώ

Οι συμμετέχοντες αφήνουν, για λίγο, τις καθημερινές τους δουλειές και εργάζονται για το CNN ή το Al Jazira TV. Έχουν μόνο δύο ώρες για να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν τις ειδήσεις των 20.00! Οι συμμετέχοντες γίνονται δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, παρουσιαστές και κάμερα-men, χρησιμοποιούν τον κατάλληλο εξοπλισμό (βιντεοκάμερα, φώτα και μικρόφωνα) ετοιμάζουν το στούντιο και … βγαίνουν στον αέρα!!!

Το δελτίο των ειδήσεων προβάλλεται πάντα ζωντανά, οπότε οι ομάδες πρέπει να το προετοιμάσουν και να το παρουσιάσουν χωρίς πρόβες, γεγονός που προκαλεί άγχος, αλλά και γέλιο και διασκέδαση. Ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας, το δελτίο έχει διάρκεια από 2 ως 5 λεπτά, και συμπεριλαμβάνει διαφημίσεις και έκτακτες ειδήσεις. Αφού τελειώσουν όλες οι ομάδες, παρουσιάζουμε όλα τα δελτία και τα αξιολογούμε με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: οργάνωση, παρουσίαση, χιούμορ και επαγγελματισμός. Οι νικήτριες ομάδες κερδίζουν βραβεία.
 

  • Ναυαγός

Έρχεστε στην Ελλάδα για ένα ταξίδι αναψυχής… και καταλήγετε σαν ναυαγός σε μια έρημη παραλία (ή την πισίνα του ξενοδοχείου). Για να επιζήσετε και να βρεθείτε ξανά στον πολιτισμό, θα πρέπει να φτιάξετε μία σχεδία. Οι ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα: περιορισμένος εξοπλισμός, σκληρές διαπραγματεύσεις για εφόδια,  καρχαρίες, γεγονός που σημαίνει ότι η σχεδία πρέπει να είναι γερή και ανθεκτική. Χρειάζεται ταχύτητα και ακρίβεια. Αλλά το βραβείο είναι η επιβίωση και …πολλά αναψυκτικά και παγωμένη μπύρα.
 

  • Κύκλος Κρουστών

Ο ρυθμός είναι η βασική παγκόσμια γλώσσα που όλοι κατανοούμε. Είναι η αυθόρμητη διάσταση των ανθρώπινων εμπειριών, διεισδύει στη ζωή κάθε στιγμή, όταν αναπνέουμε, όταν περπατάμε, μιλάμε, χορεύουμε ή παίζουμε μουσική. Ένας απ’ τους ευκολότερος τρόπους να εκφράσουμε την ρυθμική μας αισθητική, ανεξάρτητα από τη μουσική μας παιδεία, είναι με τύμπανα και κρουστά μουσικά όργανα.

Ένας έμπειρος περκασιονίστας καθοδηγεί, κατευθύνει και βοηθάει μια ομάδα και να αναδείξει την πιο υψηλή μουσική της δυναμική. Ο κύκλος κρουστών αποτελεί μια συμμετοχική ομάδα, που μοιράζεται το ρυθμό και τη μουσική εμπειρία, που προκαλεί αρμονία, συντροφικότητα, και μια ευχάριστη αίσθηση συμμετοχής στην ομάδα. Είναι μια δυνατή στιγμή, όπου άνθρωποι που δεν έχουν μουσική παιδεία, αντιλαμβάνονται ότι δεν χρειάζεται να είναι μουσικοί για να φτιάξουν μουσική.
 

  • Ελληνική Σαλάτα

Αντικείμενο αυτού του παιχνιδιού (που δεν απευθύνεται μόνο σε ξένους) είναι η παρασκευή, μέσα σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, μιας «Ελληνικής σαλάτας», ενός από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα. Είναι μια δραστηριότητα διασκεδαστική, δυναμική αλλά και ανταγωνιστική. Μέσα από το παιχνίδι προσπαθούμε να ωθήσουμε τις ομάδες να εργαστούν ομαδικά και να ξεπεράσουν γλωσσικές και επικοινωνιακές δυσκολίες.

Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες, παίρνουν μία λίστα με τα απαραίτητα υλικά, και ψάχνουν να τα βρουν ή να τα αγοράσουν σε συγκεκριμένο χρόνο. Η λίστα με τα υλικά δίνεται στα Αγγλικά ή άλλη γλώσσα και τα μέλη των ομάδων πρέπει να αξιοποιήσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες για να κάνουν τις κατάλληλες αγορές. Μετά τις κατάλληλες αγορές, οι ομάδες θα πρέπει να φτιάξουν μία Ελληνική σαλάτα με τα υλικά που αγόρασαν.

Οι οδηγίες για το πώς να φτιάξουν την σαλάτα δίνονται στα ελληνικά (μαζί με ένα λεξικό και πολλές εικόνες!!). Αφού ετοιμαστούν οι σαλάτες, κρίνονται με τα παρακάτω κριτήρια: οργάνωση (των ομάδων), παρουσίαση και γεύση. Στις νικήτριες ομάδες απονέμονται βραβεία.

  • Και φυσικά πολλά άλλα......


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

volley

 

akrovatika-leftn

akrovatika-leftn

yoga-zumba 01

yoga-zumba 02